OVER ONS

Het begon allemaal met een enorme liefde voor eten en een passie voor koken. Een paar reislustige, ambitieuze jongens staken de koppen bij mekaar, smeedden plannen en stuitten op een wereldse plek aan het IJdok in Amsterdam. Een stukje geschiedenis kwam plotseling tot leven. In de VOC-tijd, toen de handel floreerde in Nederland, werden over ’t IJ namelijk diverse specerijen als peper, kurkuma, gember en nootmuskaat, afkomstig uit India, China en overige Aziatische landen, aangevoerd in de haven van Amsterdam. De hang naar smaken, texturen, geuren en kleuren die de jongens zelf hadden ervaren tijdens hun prachtige reisavonturen willen ze graag met iedereen delen. Dit in combinatie met duurzaam ondernemen en respect voor de planeet, komt nu allemaal heel mooi samen in restaurant NOMAD!

CHEF DENISA

Chef Denisa is een ware kunstenaar in de keuken. Niet alleen haar improvisatietalent is benijdenswaardig, maar ook de manier waarop zij de borden opmaakt is een lust voor het oog! Haar smaakpapillen zijn enorm geprikkeld en ontwikkeld door alle smaaksensaties die zij beleefd heeft in het buitenland door te eten wat de lokale bevolking eet. Zij houdt ervan een mooie mix van smaken en texturen te creëren waarvoor zij alleen maar kwalitatief hoogwaardige producten gebruikt. Zij koopt daarom zelf alle ingrediënten in, zodat zij precies weet waar het vandaan komt en zekerheid heeft dat de producten op een verantwoorde manier gefokt, gekweekt, geteeld en geproduceerd zijn. Chef Denisa doet er tot slot alles aan om voedselverspilling te voorkomen. Is dat geen liefde?

AMBIANCE

Niet alleen het diner is een mooi avontuur bij NOMAD, alleen al het drinken van een drankje aan de bar, vergezeld van overheerlijke hapjes, is een beleving op zich. Het is namelijk net alsof je een ultra hippe bar in NY bent binnengestapt, waar de reis verder gaat door de woestijn die uitkomt in een oase van sfeer. De poort van de medina geeft toegang tot het restaurant waar je je waant in een mix van westelijk stedelijke sfeer met Oosterse invloeden.

Het uitzicht op ‘t IJ, met de A’DAM Toren en het EYE Filmmuseum aan de horizon, afgewisseld met voorbijvarende boten van diverse pluimage en imposante cruiseschepen, is fenomenaal. Als de avond valt en de lichtjes gaan aan, dan is het gewoonweg betoverend…

BEREIKBAARHEID RESTAURANT NOMAD

Restaurant NOMAD ligt in hartje centrum op 8 minuten loopafstand van het Centraal Station. Vanaf het CS gaat bus 48, richting IJdok en stopt bij halte ‘Amsterdam Westerdoksdijk’ op 3 minuten loopafstand van restaurant NOMAD.

Parkeren kan gemakkelijk en dichtbij in parkeergarage ‘Interparking IJdock’, min of meer naast de deur van NOMAD. Van tevoren zijn er plekken te reserveren in de parkeergarage vanaf € 9 maar deze prijzen kunnen fluctueren;

Dinner: 18.00 – 01.00 vanaf € 9,00
Daytrip: 00.00 – 00.00 vanaf € 10,00 of € 12,50

Check de website voor meer informatie over deze on-Amsterdamse parkeertarieven:

https://parkereninijdock.nl/