fbpx Skip to main content

OVER ONS

Liefde voor eten en de natuur, een passie voor koken en een rugzak vol prachtige reiservaringen bracht ons als ware nomaden naar de wereldse plek aan het IJ in Amsterdam. Een mooiere plek om ons te settelen konden we ons niet voorstellen in hartje Amsterdam. Smaken, texturen, geuren, kleuren en culturen die we hebben ervaren tijdens diverse reisavonturen, willen we graag met iedereen delen en brengt een feest der herkenning teweeg voor de globetrotters onder ons. Dit in combinatie met het relaxte en vogelvrije gevoel als je op reis bent, het duurzaam ondernemen en respect voor de planeet, komen nu allemaal heel mooi samen in restaurant NOMAD!

CHEF DENISA

Chef Denisa is een ware kunstenaar in de keuken. Niet alleen haar improvisatietalent is benijdenswaardig, maar ook de manier waarop zij de borden opmaakt is een lust voor het oog! Haar smaakpapillen zijn enorm geprikkeld en ontwikkeld door alle smaaksensaties die zij beleefd heeft in het buitenland door te eten wat de lokale bevolking eet. Zij houdt ervan een mooie mix van smaken en texturen te creëren waarvoor zij alleen maar kwalitatief hoogwaardige producten gebruikt. Zij koopt daarom zelf alle ingrediënten in, zodat zij precies weet waar het vandaan komt en zekerheid heeft dat de producten op een verantwoorde manier gefokt, gekweekt, geteeld en geproduceerd zijn. Chef Denisa doet er tot slot alles aan om voedselverspilling te voorkomen. Is dat geen liefde?

AMBIANCE

Niet alleen het diner is een mooi avontuur bij NOMAD, alleen al het drinken van een drankje aan de bar, vergezeld van overheerlijke hapjes, is een beleving op zich. Het is namelijk net alsof je een ultra hippe bar in NY bent binnengestapt, waar de reis verder gaat door de woestijn die uitkomt in een oase van sfeer. De poort van de medina geeft toegang tot het restaurant waar je je waant in een mix van westelijk stedelijke sfeer met Oosterse invloeden.

Het uitzicht op ‘t IJ, met de A’DAM Toren en het EYE Filmmuseum aan de horizon, afgewisseld met voorbijvarende boten van diverse pluimage en imposante cruiseschepen, is fenomenaal. Als de avond valt en de lichtjes gaan aan, dan is het gewoonweg betoverend…

BEREIKBAARHEID RESTAURANT NOMAD

Restaurant NOMAD ligt in hartje centrum op 8 minuten loopafstand van het Centraal Station. Vanaf het CS gaat bus 48, richting IJdok en stopt bij halte ‘Amsterdam Westerdoksdijk’ op 3 minuten loopafstand van restaurant NOMAD.

Parkeren kan gemakkelijk en dichtbij in parkeergarage ‘Interparking IJdock’, min of meer naast de deur van NOMAD. Van tevoren zijn er plekken te reserveren in de parkeergarage vanaf € 9 maar deze prijzen kunnen fluctueren;

Dinner: 18.00 – 01.00 vanaf € 9,00
Daytrip: 00.00 – 00.00 vanaf € 10,00 of € 12,50

Check de website voor meer informatie over deze on-Amsterdamse parkeertarieven:

https://parkereninijdock.nl/